ООН закликає розблокувати порти України, щоб запобігти глобальному голоду

Всесвітня продовольча програма ООН закликає розблокувати Одеський порт та інші заблоковані російським флотом чорноморські порти України, щоб запобігти загрозі глобального голоду.

Про це повідомляє CNN.

Як зазначають в організації, Україна є головною житницею для країн Близького Сходу та Північної Африки, залежних від імпорту. Так, за 8 місяців, які передували повномасштабному вторгненню Росії, через чорноморські порти України транспортували майже 51 мільйон метричних тонн зерна.

“Зараз українські зерносховища заповнені. Водночас 44 мільйони людей у всьому світі опинилися перед загрозою голодної смерті. Ми повинні відкрити ці порти, щоб продукти могли ввозитися та вивозитися з України. Світ вимагає цього, бо сотні мільйонів людей у всьому світі залежать від цих поставок“, — наголосив виконавчий директор Всесвітньої продпрограми Девід Бізлі.

Раніше у Мінінфраструктури повідомили, що у зв’язку із вторгненням Росії більшість портів України лишаються блокованими, а наявні (Усть-Дунайський, Ізмаїл та Рені) можуть забезпечити лише до 10% товарообігу, який здійснювався водним транспортом у мирний час.

Читайте також:
Росія цілеспрямовано підриває продовольчу безпеку світу, – ГУР

Росіяни намагалися продати в Єгипет вкрадене українське зерно

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна