Новий пакет допомоги зі США на $150 млн: снаряди, РЛС, РЕБ, і не тільки

Сполучені Штати підтвердили надання нового пакету військової допомоги Україні для боротьби з російською агресією та озвучили його зміст.

Україна отримає боєприпасів та радіолокаційних систем на 150 млн доларів, повідомили в Пентагоні.

У Міноборони США зазначили, що ця допомога повинна “задовольнити критичні потреби України, оскільки російські війська продовжують наступ на сході України”.

“Сьогодні США продовжують нашу потужну підтримку хоробрим людям України, які захищають свою країну. Я оголошую ще один пакет безпекової допомоги, який надасть Україні додаткові артилерійські боєприпаси, радари та інше обладнання”, – написав президент США Джо Байден у Twitter 7 травня.

До пакету допомоги входять:

  • 25 тисяч 155-мм артилерійських снарядів;
  • 3 рухомі РЛС контрбатарейної боротьби AN/TPQ-36;
  • засоби радіоелектронної боротьби;
  • польове обладнання;
  • запасні частини.

Водночас, зауважує військовий експерт Михайло Жирохов, за “крайніх п’ять днів в аеропорту Жешув у Польщі приземлилося понад 100 військово-транспортних літаків США”.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що закон про ленд-ліз для України Байден підпише 9 травня.

Попередній пакет військової допомоги від США, на $800 млн, був затверджений 21 квітня. За словами Джо Байдена, до цього пакету допомоги входять, зокрема, важка артилерія, боєприпаси до неї і тактичні безпілотники.
Також Байден заявив, що США виділять Україні ще 500 млн доларів економічної допомоги.

Перед тим лише 19 квітня повідомляли, що в Україну почали надходити вантажі з іншого пакету допомоги від США, які включають важче озброєння, 11 вертольотів Мі-17, 155-мм гаубиці, 300 дронів-камікадзе Switchblade та ін.

Читайте також:
Байден вимагає припинити витік інформації про обмін даними між розвідками США та України, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна