СБУ затримала в Києві одного з лідерів партії Медведчука “Український вибір”

Контррозвідка СБУ затримала у Києві одного з лідерів партії підозрюваного в державній зраді народного депутата Віктора Медведчука “Український вибір”.

За даними слідства, він займався підготовкою до повалення конституційного ладу в Україні та координував свої дії з російськими спецслужбами, повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко.

СБУ прізвища затриманого не оголошує. За даними джерел “Лівого берега” у правоохоронних органах, мова йде про Олександра Тарнашинського – багаторічного соратника Медведчука.

Ще в 2015 році “Український вибір” презентував його як частину цього проєкту, називаючи керівником Всеукраїнської громадської організації “Словʼянський рух “Русь відроджена” та громадським діячем.

За час війни з Росією СБУ відкрила 6000 проваджень стосовно злочинів проти України. Справа “Українського вибору” – одна з них. Дехтяренко додав, що в Києві також заблоковано діяльність потужного проксі-центру спецслужб Росії, який використовували для кібератак на державні інформресурси України та поширення ворожої пропаганди.

У Луганській області керівницю відділу Станично-Луганської ВЦА викрили на співпраці з окупантами, а на Полтавщині затримали заступника начальника митного посту, який вимагав гроші від керівника підприємства, “гарантуючи” безперешкодне оформлення промтоварів.

Читайте також:
У хатньої робітниці Медведчука знайшли майже пів млн доларів і 87 тисяч євро

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна