Жертвами ДТП на Рівненщині стали 26 осіб: прокурори розповіли деталі

Жертвами масштабної ДТП на Рівненщині, що сталася 3 травня, стали 26 людей.

Про це в середу, 4 травня, повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Зазначається, що за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що призвело до загибелі людей (ч. 3 ст. 286 КК України).

“За даними слідства, ввечері 3 травня на дорозі «Київ-Чоп» поблизу села Ситне Дубенського району Рівненської області водій автомобіля «Mercedes-Benz Vito», рухаючись в напрямку міста Львів зі сторони міста Рівне, під час обгону допустив зіткнення з вантажівкою «Mercedes» із цистерною з пальним. Від удару бензовоз виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з автобусом «SETRA», який здійснював перевезення пасажирів сполученням «Харків – Згожелець (Республіка Польща)». Потім вантажівка з’їхала у кювет та вибухнула.

В аварії загинуло 26 осіб, з них 24 пасажири та двоє водіїв – мікроавтобуса та автобуса. Ще 11 пасажирів автобуса та водій бензовозу із травмами різного ступеня доправили до лікарень. Серед потерпілих 2 неповнолітніх.

Всі учасники ДТП із Житомирської, Київської, Чернігівської, Харківської та Хмельницької областей”, – розповіли в прокуратурі.

Наразі на місці події проводяться необхідні слідчі дії, триває процедура ідентифікації тіл загиблих, вже призначено 29 експертиз.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ГУ НП в Рівненській області.

Читайте також:
Масштабна ДТП на Рівненщині: кількість загиблих зросла

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна