Уже 27: до Києва повернулися посольства Британії та Нідерландів

Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс повернулася до Києва після більш як двох місяців перебування в евакуації.

Про це дипломатка повідомила у Twitter у п’ятницю, 29 квітня.

“Це була довга поїздка, але вона того варта. Так добре знову бути в Києві”, – написала Сіммонс.

Пані посол оприлюднила фото із прапором Британії, піднятим на щоглі.

Як відомо, в лютому 2022 року, перед повномасштабним нападом росіян, Міністерство закордонних справ Сполученого Королівства повідомило, що посольство тимчасово переїжджає з Києва, а його співробітники працюватимуть із тимчасового офісу у Львові.

Варто зазначити, що 29 квітня до Києва також повернулися посол Нідерландів Єннес де Мол і невелика група співробітників амбасади.

“Зараз уже 27 іноземних дипломатичних представництв працюють у столиці нашої держави. І це надзвичайно важливий жест підтримки України, за який ми всім їм вдячні”, – сказав у вечірньому зверненні президент Володимир Зеленський.

Читайте також:
Британія закликає союзників відправити в Україну військові літаки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна