Представниця ООН вирушила до Запоріжжя – буде готувати евакуацію з Маріуполя

Генеральний секретар Антоніу Гутерреш наказав представниці ООН в Україні Оснат Лубрані вирушати до Запоріжжя. ООН готуватиметься до організації евакуації українців з Маріуполя.

Про це Оснат Лубрані повідомила у твітері у четвер, 28 квітня. 

“Генеральний секретар Антоніу Гутерріш прибув до України для зустрічі із президентом Зеленським. На його прохання я вирушаю до Запоріжжя, щоб підготуватися до евакуації тих, хто сподівається на неї в Маріуполі. ООН повністю мобілізована, щоб допомогти врятувати життя українців та надати допомогу тим, хто її потребує”, – пише Лубрані.

Нагадаємо, що 26 квітня Гутерріш відвідав Путіна у Москві. По завершенню розмови генсек ООН переконував, що Москва нібито погодилась на залучення міжнародних організацій до евакуації людей з “Азовсталі”.
27 квітня в Кремлі це заперечили. Речник Путіна Дмитро Пєсков заявив, що конкретних домовленостей щодо евакуації з “Азовсталі” з ООН у Росії немає. На зустрічі Гутерріша і Путіна ці домовленості не були досягнуті.

28 квітня генсек ООН відвідав Бородянку.

Читайте також:
Генсек ООН у Москві запропонував координаційну групу для затвердження “зелених коридорів”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна