Зеленський присвоїв звання Героя України генералу Наєву

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України командувачу Обʼєднаних сил ЗСУ Сергієві Наєву.

Про це глава держави заявив у зверненні за підсумками 63-ї доби протистояння російському агресору увечері в середу, 27 квітня.

“Звання Героя України присвоєно генерал-лейтенанту Наєву Сергію Івановичу, командувачу Обʼєднаних сил Збройних Сил України”, – сказав Зеленський.

Відповідно до указу №282/2022 від 27 квітня, “за особисту мужність, вагомий внесок у захист державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу” Наєву присвоєно звання Герой України з врученням ордена “Золота Зірка”.

Нагадаємо, з початком широкомасштабного вторгнення Росії в Україну Сергій Наєв був представлений як командувач Сил оборони України. Із березня 2020 року він був призначений Командувачем об’єднаних сил Збройних Сил України.
Раніше Наєва обіймав такі посади, як заступник начальника Генерального штабу ЗСУ і командувач Об’єднаного оперативного штабу ЗСУ, командувач ООС на Донбасі (березень 2018 — травень 2019), начальник штабу Сухопутних військ (2017), командувач ОК “Схід” (2015-2017), начальник штабу ОК “Південь” (2015), командувач сектору Б АТО (2014), командир 28 омбр тощо.

30 квітня Наєву виповниться 52 роки.

Читайте також:
Командувач оборони Києва Сирський отримав Героя України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна