В окупованих районах Харківщини українці відмовляються від ворожої “допомоги”

Мешканці окупованих територій Харківщини масово відмовляються від ворожої “гуманітарної допомоги” та дивують росіян самоорганізацією, а ті насаджують у регіоні російську валюту та телефонні мережі.

Про це йдеться в повідомленні Головного управління розвідки МОУ в неділю, 24 квітня.

“На окупованих територіях Харківської області розгортається широкий волонтерський рух. Соціально-побутова ситуація дуже складна, тому люди продовжують самоорганізовуватися заради взаємодопомоги”, – зазначили в МОУ.

За цими даними, у Великобурлуцькому районі волонтери розносять по домівках харчові продукти та необхідні ліки для малозабезпечених осіб. Для цього волонтери самостійно збирають кошти, принципово відмовляючись від російської “допомоги”.

У Куп’янському районі, де відсутнє водопостачання, волонтери організували доставку технічної води для людей похилого віку. Ситуація з доступом до питної води залишається вкрай напруженою.

Відомо, що 21–23 квітня російські військовослужбовці відбирали у місцевих мешканців генератори для використання у власних цілях.

При цьому російські військовослужбовці та співробітники ФСБ намагаються деморалізувати місцеве населення, поширюючи інформацію, начебто це “Україна вимкнула електропостачання населених пунктів”, а також що “Харків вже майже окупований росіянами”.

Одночасно окупанти посилюють контроль за стільниковими й інтернет-мережами. Зокрема, в Харківській області встановлюється обладнання російського мобільного оператора “Мегафон”.

Також в окупованих районах Харківщини впроваджується розрахунок російськими рублями, а місцеве населення агітують виїжджати до РФ для здійснення покупок товарів та ліків.

Читайте також:
На Харківщині українських медиків змушують лікувати поранених окупантів на передовій, – ГШ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна