Макрон заявив, що Франція передасть Україні 155-мм колісні САУ Caesar

Франція долучиться до країн, які передають Україні далекобійну артилерію калібру 155 мм.

Про це вдень у п’ятницю, 22 квітня, інформує видання Le Figaro.

Президент Емануель Макрон заявив, що його країна передає Києву 155-мм колісні самохідні артилерійські установки Ceasar.

За його словами, Франція постачає Україні різноманітну зброю “від “Міланів” (ПТРК, – “Н”) до “Цезарів” і планує надалі це робити.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон в інтерв’ю телеканалу France 2 відмовився називати геноцидом дії Росії у війні проти України, а також заявив, що росіяни і українці є “братами”.

Довідково

Французька 155-мм самохідна артилерійська установка “Цезар” призначена для знищення живої сили, артилерійських батарей, дзотів, а також для забезпечення проходів в мінних полях і польових загородженнях.
Артилерійська частина – 155-мм гаубиця з довжиною ствола в 52 калібру. Вона може використовувати весь асортимент 155-мм снарядів НАТО, включаючи касетні. Максимальна дальність стрільби – 42 км. Возимий боєзапас – 18 снарядів. Швидкострільність – шість пострілів за хвилину. Система управління вогнем FAST-Hit автоматизована з прив’язкою до GPS.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 58 – 22.04.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна