Шмигаль у Вашингтоні зустрівся з Байденом і подарував марку з кораблем

Розширення фінансової та військової допомоги, посилення санкцій проти Росії та консолідацію міжнародної антипутінської коаліції обговорили прем’єр-міністр України Денис Шмигаль і президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден.

Зустріч відбулася 21 квітня у Вашингтоні в рамках візиту Шмигаля до США, інформує пресслужба Кабміну.

Глава уряду подякував від імені всіх українців за величезну підтримку нашої держави з боку адміністрації президента США. Зокрема, за оголошення надання Україні нового масштабного пакету військової допомоги на суму 800 млн доларів США та 500 млн доларів США прямої економічної допомоги.

“Для перемоги України у відстоюванні незалежності та спільних цінностей демократичного світу потрібне подальше лідерство США у питаннях постачання зброї, розширення фінансової допомоги й посилення санкцій проти Росії. Тільки так можна примусити Кремль до закінчення війни”, — сказав Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр розповів про злочини окупантів на території України, про численні жертви та значні збитки, про зруйновану цивільну інфраструктуру.

“Всьому світові стали відомі варварства, скоєні російськими загарбниками в Бучі, Краматорську, Бородянці, Гостомелі, Маріуполі та інших містах України. Ми цінуємо вашу рішучу позицію називати ці дії геноцидом. Розраховуємо на спільні зусилля міжнародного співтовариства, щоб організатори та виконавці злочинів були притягнені до відповідальності”, — підкреслив Денис Шмигаль.

Сторони порушили питання посилення санкційного тиску на РФ. Очільник уряду відзначив, що Україна високо цінує лідерську роль США в координації зусиль партнерів у справі послідовного запровадження комплексних санкцій для зупинки агресивної політики кремля.

У ході зустрічі президенту США Джозефу Байдену передали український прапор, підписаний президентом України Володимиром Зеленським, і символічну лімітовану поштову марку з вказанням напрямку для російського військового корабля.

Після Білого дому надалі заплановані зустрічі Шмигаля з міністром фінансів США, креівництвом і членами Конгресу, керівниками Світового банку тощо.

Читайте також:
Кожна збереже свою історичну цінність: Укрпошта не додруковуватиме марки з кораблем РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна