Німеччина до кінця 2022 року припинить імпорт російської нафти

Німеччина припинить імпорт нафти з Росії до кінця цього року.

Відповідну заяву зробила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок у середу, 20 квітня, після зустрічі з балтійськими колегами, пише Reuters.

“Тому я чітко та недвозначно говорю: так, Німеччина також повністю відмовляється від імпорту російських енергоресурсів. До літа ми вдвічі скоротиму нафту, а до кінця року вийдемо на нуль, потім у межах спільної європейської дорожної карти послідує газ, оскільки наш спільний вихід у Євросоюзі – наша сила”, – заявила пані міністр.

Сьогодні в Єврокомісії заявила, що відмова від імпорту російської нафти є “предметом інтересу” для нових санкцій проти Росії у відповідь на її війну в Україні.

Нафтове й газове ембарго – те, на чому від початку повномасштабної війни наполягає Україна, адже європейські держави сплачують РФ величезні кошти за енергоресурси, що дає змогу росіянам продовжувати знищення українців.

За даними Deutsche Welle, частка Росії у постачанні до Німеччини нафти та газу складає майже чверть – 24%. У вугіллі РФ має частку більш ніж у половину.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 56 – 20.04.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна