У Києві сквер дружби з Москвою перейменували на Героїв Маріуполя

Київрада перейменувала колишній сквер споріднених міст на честь дружби Києва та Москви на сквер Героїв Маріуполя.

Про це вдень у п’ятницю, 15 квітня, повідомила пресслужба КМДА.

“Сьогодні я подав проєкт рішення про перейменування колишнього скверу дружби між Києвом та Москвою на сквер Героїв Маріуполя. І депутати підтримали таку ініціативу.

Сквер розташований в Голосіївському районі міста, на вулиці Якубовського – на Теремках. Кілька років тому ми його відремонтували. Пам’ятний знак так званій “дружбі”, що стояв у сквері, демонтували минулого року. Тепер зелена зона отримала нову назву. І це важливо!”, – заявив міський голова Києва Віталій Кличко.

У столиці ще є десятки вулиць і об’єктів із назвами, пов’язаними з агресором.

“Тому влада опрацює варіанти нових назв. На ці процедури виділено час до 9 травня. “Опрацюємо пакетом і ухвалимо комплексне рішення на засіданні Київради”, – додав Кличко.

Також депутати Київради підтримали спрощення процедури ухвалення управлінських рішень в умовах воєнного стану. Насамперед – стосовно спрощення процедури при відзначенні, нагородженні українських героїв і волонтерів. А також процедури найменувань об’єктів міста.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 51 – 15.04.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна