“Пожежа і детонація боєзапасу”: МО Росії визнало серйозне ураження крейсера “Москва”

Міноборони Росії визнало ураження флагмана Чорноморського флоту РФ – крейсера “Москва” в Севастополі, хоча й не вказало причини “пожежі”.

“Внаслідок пожежі на ракетному крейсері “Москва” здетонував боєзапас, корабель отримав серйозні ушкодження. Екіпаж повністю евакуйовано, причини пожежі встановлюються”, – таке повідомлення МО РФ передала урядова агенція “РИА Новости” в ніч на 14 квітня.

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 13 квітня українські джерела повідомили про серйозне ураження ракетного крейсера “Москва” двома ракетами “Нептун”.

10 квітня сайт “Крим Реалії” повідомляв, що крейсер “Москва” стоїть на якорі у Севастопольській бухті. Бортовий номер і назва корабля були зафарбовані.

Про крейсер “Москва”

Корабель був спущений на воду в Миколаєві 1979 року. Входить до складу 30-ї дивізії надводних кораблів Чорноморського флоту РФ, є його флагманом.
Брав участь у бойових діях в Грузії, Сирії та під час нападу на острів Зміїний у лютому 2022-го. Ймовірно, саме його послав за відомим маршрутом один із захисників острова Зміїний Роман Грибов.

Читайте також:
КБ “Луч” розпочало виробництво другого дивізіону “Нептуна”, – ЗМІ

ЗСУ атакували російський фрегат “Адмірал Ессен”, – ОП

Новий командувач ВМСУ Олексій Неїжпапа: “Нептун” добиває до Севастополя. Ми повернемось

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна