Штайнмайєр підтримує ідею трибуналу над Путіним і Лавровим

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр підтримав ідею щодо трибуналу для президента РФ Володимира Путіна і глави МЗС Сергій Лаврова за воєнні злочини в Україні.

Про це він сказав в інтерв’ю Spiegel, опублікованому в п’ятницю, 8 квітня.

“Кожен, хто винен у цих злочинах, повинен буде відповісти за них. Сюди входять і солдати. Сюди входять військові командири. І, звісно, ті, хто несе політичну відповідальність” – сказав Штайнмаєр відповідаючи на питання про необхідність трибуналу над Путіним і Лавровим.

Він також зазначив, що Путін 2001 року, з яким йому доводилося спілкуватися, не має нічого спільного з Путіним 2022 року- “жорстокого розпалювача війни в бункері“.

“Я був свідком змін у російській політиці, але, чесно кажучи, я все ще сподівався, що Путін залишиться раціональним. Я не припускав, що російський президент ризикне повним політичним, економічним, моральним розоренням своєї країни в імперському шаленстві. Напад (на Україну, – “Н”) мене шокує” – заявив Штайнмаєр.

Штайнмаєр, який був міністром закордонних справ ФРН із 2005 по 2009 роки і з 2013 по 2017 роки, 4 квітня вперше визнав, що помилявся у своїй політиці щодо Росії.

“Моя прихильність до “Північного потоку-2” була явною помилкою. Ми чіплялися за мости, в які Росія більше не вірила і про які нас попереджали наші партнери”, – заявив він.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 44 – 08.04.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна