“Якщо можете – евакуюйтеся”: влада звернулася до мешканців двох областей

уточнено

Українська влада закликала до евакуації мешканців Донецької та Луганської областей, доки є така можливість.

Про це вдень у середу, 6 квітня, заявила очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук.

“Треба негайно приймати рішення, якщо, наприклад, Луганський голова ВЦА і Донецький вимагають покинути й роблять все, щоб пройшли евакуації і ми щодня це робимо.
Треба робити, тому що потім люди будуть під вогнем, їх будуть розстрілювати й нічого не зможуть зробити. І ми не зможемо їм допомогти. Тому що припинити вогонь буде практично неможливо. Зі свого досвіду скажу: особливо Луганська та Донецька області. Звісно ж, частина Харківської області”, – сказала Верещук.

Урядовиця пояснила, що відведення військ окупанта з Київської та Чернігівської областей не було жестом доброї волі перед черговим раундом перемовин, як це намагаються подати російські посадові особи.

Це був жест залізної волі української армії, влади і всього українського народу.

Спочатку в новині вказувалося про необхідну евакуацію також з усієї Харківської області. Проте в Мінреінтеграції уточнили, що згадали цю область помилково. 

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 42 – 06.04.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна