Росія готує в Маріуполі масштабну провокацію та звинуватить в ній Україну, – СБУ

Росія готує масштабну провокацію в Маріуполі, щоб звинуватити у ній Україну.

Про це у вівторок, 5 квітня, інформує пресцентр СБУ.

Зазначається, що Росія прагне переключити увагу міжнародної та світової спільноти, і розробляє сценарії нових фейків, а російські пропагандисти готують відповідне підґрунтя.

“Зокрема, в інформаційне поле активно «вкидають» брехню про нібито злочини українських захисників Маріуполя. За наявними даними, окупанти готують масштабну фальсифікацію: планують зібрати в одному місці тіла маріупольців, убитих самими ж росіянами, та представити їх, як масових жертв українських військ. Для цього останнім часом поширюються брехливі тези, що нібито «українці використовують мирних мешканців, як живий щит». Хоча це відверта маячня. Насправді саме російські війська знищують маріупольців – ще на початку березня у місті вже були змушені ховати вбитих у братських могилах”, – йдеться в повідомленні. 

Читайте також:
35-й день повної блокади Маріуполя: “Азов” підготував нове звернення і продовжує палити росіян

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна