У Будапешті виставку про війну в Україні розмалювали проросійськими гаслами. ФОТО

Виставку “Російсько-українська війна зблизька”, відкриту в столиці Угорщини тиждень тому, у ніч виборів невідомі розмалювали проросійськими написами.

Про це вдень у вівторок, 5 квітня, інформує “Європейська правда” з посиланням на угорські ЗМІ.

“Посольство України в Угорщини глибоко шоковане пошкодженням фотовиставки “Російсько-українська війна зблизька”, яка була відкрита 29 березня на площі Жигмонда Моріца. Ми тим більше вражені, що це пошкодження, за інформацією угорських ЗМІ, відбулося в ніч на 4 квітня – тобто вже після того, як увесь світ мав змогу побачити всі ті жахіття, які залишили після себе російські окупанти в звільнених від них Бучі, Ірпені та Гостомелі”, – сказала посолка України в Угорщині Любов Непоп.

Фото: Kósa András

Як пише Azonnali, відкриття виставки минуло також не дуже спокійно, кілька хуліганів під час офіційних промов вигукували проросійські гасла.

Фото: Kósa András

24.hu зазначає, що в головному відділі поліції Будапешта заявили їм, що не знають про випадок. Районний відділ відкрив провадження за фактом вандалізму після повідомлень у пресі.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 41 – 05.04.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна