Рашисти при переміщенні колон використовують українських дітей як живий щит, – ГУР

Російські війська використовують українських дітей як живий щит при переміщенні колон техніки.

Про це вдень у п’ятницю, 1 квітня, інформує пресслужба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

“Фіксуються непоодинокі випадки, коли окупаційні війська використовують українських дітей в якості живого щита для військової техніки. За повідомленнями місцевих мешканців в селі Новий Биків (Чернігівська область), російські солдати взяли у заручники та посадили у вантажівки місцевих дітей. Мета цих дій – страхування колони військової техніки на марші”, – ідеться в повідомленні.

Окрім того, наголошують у розвідці, ворог використовує дітей як заручників – для гарантії, що місцеве населення не видаватиме координати переміщення українським захисникам.

Випадки використання дітей для прикриття фіксуються в Сумській, Київській, Чернігівській, Запорізькій областях.

Факти нелюдського поводження з дітьми фіксуються українською стороною та міжнародними інституціями. Інформацію про кожен випадок буде передано до міжнародних кримінальних судів.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 37 – 01.04.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна