В Ірпені загинули до 300 цивільних, – мер

Мер Ірпеня Олександр Макрушин повідомив, що з початку бойових дій у місті, за попередніми даними, загинули до 300 цивільних та до 50 українських військових.

Про це він заявив під час брифінгу у середу, 30 березня.

“Люди, які їм не подобалися (росіянам) – їх просто розстрілювали. Я розкажу – може, комусь не сподобається, але це правда. Танками вони наших українців, які були вбиті, роздавлювали, просто закатували в асфальт. На це було страшно дивитися… На жаль, 16 хлопців з нашої тероборони загинули, 29 в лікарні. Якщо із ЗСУ, то до 50 людей загинули і приблизно 100 поранених”, – сказав мер.

Маркушин розповів, що наразі немає точної кількості загиблих мирних жителів та розповів, що коли були потужні бої, людей ховали просто у дворах та в парках. Міський голова вважає, що цивільних загинуло до 300 людей.

Як розповіли меру мешканці, які вийшли з підвалів, їх не лише роздягали там, а є й факти “знущання над жінками”.

За словами Маркушина, окупанти відділяли чоловіків від жінок, аби потім обміняти на полонених.

Читайте також:
Ірпінь звільнено від окупантів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна