В Україну прибув гендиректор МАГАТЕ Ґроссі

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергетики Рафаель Маріано Ґроссі прибув до України для обговорення ситуації, що склалася з ядерною безпекою в умовах російської воєнної агресії.

Про це вдень у вівторок, 29 березня, він повідомив у твіттері.

“Щойно перетнув кордон з Україною, щоб розпочати місію МАГАТЕ із забезпечення безпеки ядерних об’єктів країни. Ми повинні діяти зараз, щоб допомогти запобігти небезпеці ядерної аварії”, – написав Ґроссі.

Очільник МАГАТЕ обговорить з українськими посадовцями надання негайної технічної допомоги з боку агентства, щоби забезпечити безпеку на атомних об’єктах і убезпечити людей та довкілля.

Нагадаємо, що Чорнобильська АЕС та Запорізька АЕС зараз окуповані російськими загарбниками. Російські війська захопили ЗАЕС у ніч проти 4 березня, а ЧАЕС – у перший день повномасштабної війни 24 лютого.

Майже за місяць після захоплення на Чорнобильській атомній електростанції вдалося провести ротацію персоналу, який перебував у заручниках окупантів з першого дня війни.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 34 – 29.03.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Юрій Костенко: МАГАТЕ бреше, що на захоплених АЕС “немає проблем”, бо і її контролює Росія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна