Славутич: військові РФ з боями зайняли місто, люди вийшли проти БТРів. ДОПОВНЕНО

доповнено

У місто Славутич (анклав Київської області на півночі Чернігівщини) ввійшли російські танки. За інформацією з Київської ОДА, мер міста Юрій Фомічев був викрадений загарбниками, а місцеві мешканці, енергетики ЧАЕС влаштували мітинг за Україну.

Про це йдеться в повідомленнях уранці в суботу, 26 березня.

Напередодні окупанти намагалися прорватися до міста Славутич тривав бій.

“Наші захисники тримали оборону, мужньо і самовіддано! Але в нас точно не рівні сили! Наша ТрО протистоїть армії загарбника! І наші хлопці справжні герої! Дякуємо ЗСУ за артилерійську підтримку! На жаль, ми маємо наших загиблих…” – писав Фомічев у фейсбуці напередодні ввечері.

Уранці на заклик міської влади сотні мешканців Славутича вийшли на акцію з українськими прапорами.

Вони співали гімн, вигукували проукраїнські гасла, несли величезне синьо-жовте полотнище. “Славутич це Україна!” – заявили містяни.

Люди пішли до лікарні, яку захопили російські військові.

Окупанти почали стріляти в повітря, щоб розігнати мітинг, кидали світлошумові гранати у натовп. Але жителі Славутича не розходилися, навпаки, їх стало більше.

Після 12-ї години стало відомо, що мер уже на свободі, він виступив на мітингу перед містянами.

“Ми повинні комунікувати з окупантами”, – визнав Юрій Фомічев.

За його словами, російські військові “покружляють” деякий час по місту, перевірять військкомат, поліцію, інші структури на предмет наявності зброї, виїдуть за межі міста й облаштують там блокпост, а управління містом здійснюватиме законна українська влада.

Тим часом у мережі з’явилося відео, як сміливі жителі Славутича наступають на бронетехніку ворога, викрикують образи на адресу окупантів, скандують “Домой!” і, незважаючи на постріли, намагаються вигнати рашистів із міста.

Як відомо, Славутич – місто енергетиків ЧАЕС – уже тривалий час перебуває в повній ізоляції від України, заблоковане військами РФ. Там бракує харчових продуктів та енергоресурсів. Із 24 березня російські загарбники почали вдаватися до спроб узяти місто.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 31 – 26.03.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Юрій Костенко: МАГАТЕ бреше, що на захоплених АЕС “немає проблем”, бо і її контролює Росія

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна