Єврокомісія виділила для прийому біженців з України € 3,4 млрд

Європейська комісія призначила 3,4 млрд євро для допомоги людям, що рятуються від російського вторгнення в Україну. Обсяг такої допомоги зростатиме надалі.

Про це під час спільного звернення до преси разом із президентом США Джо Байденом заявила президентка ЄК Урсула фон дер Ляєн, повідомляє “Укрінформ” вдень у п’ятницю, 25 березня.

“Зараз більше 3,5 млн людей полишили Україну. Половина з них – діти. Кожен другий біженець – це дитина. І ця кількість буде зростати. Разом ми мобілізували масивні ресурси, щоб підтримати тих, хто став переміщеною особою в результаті конфлікту, як в Україні, так і в сусідніх країнах. На цьому тижні я оголосила, що Європейський Союз додатково виділить 3,4 млрд євро для цих цілей, і далі буде більше. Це демонструє нашу глибоку підтримку для України та її громадян”, – наголосила президентка Європейської комісії.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 30 – 25.03.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.