Російська компанія “Северсталь” першою в РФ увійшла в технічний дефолт

Російська “Северсталь”, яка належить наближеному до Володимира Путіна олігарху Олексію Мордашову, першою в країні увійшла в стан технічного дефолту.

Компанія не змогла виплатити інвесторам борги з випуску євробондів через санкції, пише в п’ятницю, 25 березня, видання Bloomberg.

Відзначається, що у “Северсталі” закінчився час для виплати відсотків за валютним боргом. Компанія передала банку-кореспонденту Citigroup необхідну виплату в 12,6 млн доларів завчасно, але фінустанова заблокувала кошти у зв’язку з введенням санкцій.

Російська компанія повинна була отримати дозвіл на проведення транзакції в Мінфіні США. Але концерн не встиг цього зробити, тому інвестори так і не отримали свої виплати вчасно. Більш того, вже закінчився пільговий період для погашення боргу.

У ЗМІ додали, що борг “Северсталі” станом на 31 грудня 2021 року склав 1,8 млрд доларів.

Читайте також:
У Росії призупинилося виробництво авіаракет на одному з підприємств, – ГШ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна