Фінляндія скасовує пасажирські потяги до РФ

Фінський оператор VR Group повідомив про скасування пасажирського залізничного сполучення між Фінляндією та Російською Федерацією поїздами Allegro з 28 березня.

Про це вранці в п’ятницю, 25 березня, інформує “Європейська правда” з посиланням на заяву оператора.

У неділю, 27 березня, з Гельсінкі до Санкт-Петербурга вирушить лише ранковий поїзд Allegro, а денний поїзд AE786 скасовується. У неділю обидва заплановані рейси виїдуть із Санкт-Петербурга до Гельсінкі.

“Досі ми продовжували використовувати Allegro відповідно до офіційних інструкцій, і ціль полягала в тому, щоб забезпечити повернення фінів до Фінляндії. За ці тижні люди, які хотіли виїхати з Росії, встигли залишити країну.

Тепер, згідно з контролем держвласності, продовжувати експлуатацію Allegro більше недоцільно через санкції, тому ми тимчасово припинимо рух”, – прокоментував директор з пасажирських перевезень Топі Сімола.

Напередодні міністерка Тютті Туппурайнен, яка відповідає за керівництво держкомпаній, направила в залізничну компанію VR лист, в якому стверджувалось, що рух потягів Allegro є “не відповідним до завдань”, повідомляє Yle.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 30 – 25.03.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна