На Північному Кавказі відбувся перший протест проти кремлівської “політики утилізації мусульман в Україні”

У Карачаєво-Черкесії (Північно-Кавказький федеральний округ РФ) відбувся перший виступ проти кремлівської “політики утилізації мусульман в Україні”.

Акція протесту відбулася 20 березня, інформує сайт “Вільний Ідель-Урал” з посиланням на Об’єднання незалежних російських журналістів.

Шість жінок перекрили рух на мосту через річку Хуса в станиці Зеленчуцька (районний центр КЧР).

“Жінки зупинили рух транспорту на знак протесту, вимагаючи інформації про своїх дітей та братів, які беруть участь у війні в Україні та зникли зі зв’язку”, – йдеться в публікації.

Поліція затримала протестувальниць. Щодо жінок склали шість адміністративних протоколів за ч. 6.1 ст. 20.2 КпАП РФ (порушення правил проведення мітингу).

Телеграм-канал ASTRA називає імена затриманих під час протесту: 29-річна Айшат Кіпкеєва, 29-річна Альбіна Гочіяєва, 55-річна Асіят Гочіяєва, 61-річна Патія Байчорова, 35-річна Фатіма Кіпкеєва та 30-річна Лія.

Нагадаємо, 23 березня полк “Азов” показав свідчення полоненого в Маріуполі чеченця з Урус-Мартана.

Читайте також:
“Підняли на небеса ворогів Аллаха!”
Чеченські добровольці в бою на Київщині наваляли росіянам. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна