Вселенський патріарх приїде в Польщу, щоб підтримати українських біженців

Вселенський патріархат Варфоломій прийняв запрошення президента Польщі Анджея Дуди відвідати його країну, щоб підтримати численних біженців з України.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться в комюніке від 22 березня, яке оприлюднене на сайті Константинопольського патріархату.

Зазначається, що глава Польщі запросив Вселенського патріарха, “щоб благословити, розрадити та зміцнити незліченну кількість біженців, які опинилися в країні після початку війни в Україні”.

“Його Всесвятість, отримавши також подібне запрошення від предстоятеля Православної церкви Польщі Блаженнійшого Митрополита Варшавського Сави, має намір прийняти його та відвідати там тимчасові притулки для біженців у супроводі високопреосвященнійшого старшого митрополита Халкідонського Еммануїла та Великого синкелла отця Якова Крочака”, – повідомили з Фанару.

Нагадаємо, за інформацією польських прикордонників, станом на ранок 18 березня кількість біженців з України в Польщі перевищила 2 мільйони осіб. В основному це жінки і діти.
Ця цифра, ймовірно, включає і тих людей, які, тікаючи від війни, не планують залишатись у Польщі довше і поїдуть в інші країни Європи.
Влада й суспільство Польщі надають величезну гуманітарну підтримку українським переміщеним особам.

Читайте також:
Польща презентувала проєкт миротворчої місії НАТО для України. США не підтримують

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна