Сигнал для Заходу: США підтвердили, що Росія застосувала проти України гіперзвукові ракети

Американські офіційні особи підтвердили, що Росія ще минулого тижня запустила проти України гіперзвукові ракети.

Про це на умовах анонімності заявили CNN американські посадовці, повідомляє “Європейська правда” в суботу, 19 березня.

За їх словами, це стало першим відомим прикладом використання таких ракет у бою. За словами джерел, США змогли відстежувати запуски в режимі реального часу.

На думку американських посадовців, використання РФ гіперзвукових ракет могло мати на меті як випробування цієї зброї, так і “надсилання Заходу повідомлення про російські можливості”.

Показово, що в Росії про використання цієї зброї заявили тільки 19 березня.

Зокрема, міноборони РФ повідомило, що російські військові застосували гіперзвукові ракети комплексу “Кинджал” для знищення підземного військового складу на заході України.

“Кинжал” – російський авіаційний комплекс із високоточною гіперзвуковою аеробалістичною ракетою. Створено на базі модернізованого далекого винищувача-перехоплювача МіГ-31 – МіГ-31К.

За словами російських військових, він здатний вражати цілі на дальності понад 2 000 км, при цьому гарантовано долаючи всі існуючі та розроблювані системи протиповітряної та протиракетної оборони.

Читайте також:
Росіяни завдали авіаудару по арсеналу ПС ЗСУ в Делятині. Не виключено, що “Кинжалом”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна