Лавров назвав “законною ціллю” транспорт зі зброєю, що прибуває до України. Кулеба відповів

доповнено

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров заявив, що транспорт зі зброєю, завезеною в Україну, є для Росії “законною ціллю”.

Про це вдень у п’ятницю, 18 березня, інформує російське урядове інформагентство ТАСС.

“Москва чітко дала зрозуміти, що вантажі з західною зброєю, які завозяться на територію України, стануть законною ціллю спецоперації Росії”, – сказав Лавров.

Він також звинуватив Захід у веденні проти Росії “інформаційної війни з елементами інформаційного тероризму”.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у відповідь заявив, що не у Москві будуть вирішувати, яку військову допомогу може отримувати Україна для спротиву російському вторгненню.

“Не Лаврову вирішувати, які озброєння та від яких країн отримує Україна для захисту від російської агресії. Замість того, щоб погрожувати Україні та іншим країнам, російському дипломату варто спрямувати зусилля на завершення війни та збереження життів росіян, яких керівництво РФ кинуло на смерть у цю бійню”, – наголосив Дмитро Кулеба в коментарі “Європейській правді”.

Раніше, 9 березня, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг попередив, що напад Росії на лінії постачання країн-союзників, які підтримують Україну зброєю та боєприпасами, стане небезпечною ескалацією війни.

Нагадаємо, вранці 18 березня російські окупанти випустили по Львову шість крилатих ракет із акваторії Чорного моря. Дві з них були збиті, чотири вдарили по району, де розташований аеропорт.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 23 – 18.03.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна