ПЦУ закликала накласти санкції на патріарха РПЦ Кирила та інших церковних поплічників Путіна

Православна церква України закликала накласти санкції на очільників Російської православної церкви за розпалювання війни.

Про це написав речник ПЦУ, Архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря) на своїй сторінці у фейсбуці.

“Слід вимагати накладення міжнародних та українських санкцій на цих осіб:

– Владімір Гундяєв (Владимир Михайлович Гундяев, також відомий як «Патриарх Московский и всея Руси Кирилл»), 20.11.1946 р.н., громадянин Російської Федерації, керівник РПЦ;

– Грігорій Алфєєв (Григорий Валериевич Алфеев, за прізвищем батька – Дашевский, також відомий як «митрополит Волоколамский Иларион»), 24.07.1966 р.н., громадянин Російської Федерації, керівник Відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ;

– Нікалай Балашов (Николай Владимирович Балашов, протоиерей), 13.12.1956 р.н., громадянин Російської Федерації, заступник керівника ВЗЦЗ РПЦ;

– Георгій Шевкунов (Георгий Алексанрович Шевкунов, також відомий як «митрополит Псковский и Пороховский Тихон»), 02.07.1958 р.н., громадянин Російської Федерації, «духівник Путіна», особа, наближена до спецслужб РФ”, – перелічив головних поплічників путінського режиму в РПЦ владика Євстратій.

“Ці особи мають бути включені у міжнародні та українські санкційні списки як активні діячі кремлівського режиму, винні у підготовці, розв’язуванні та веденні війни проти України.

Ці чотири посадовці РПЦ зробили не менше для розпалювання війни, ніж ті міністри, пропагандисти та олігархи Путіна, які вже перебувають у списках.

Кирил Гундяєв та Тихон Шевкунов були одними з ключових розробників і поширювачів концепції «русского міра» – неоімперського проєкту, який став ідеологічною основою агресії РФ проти України.

Іларіон Алфєєв та Нікалай Балашов – «дипломати» РПЦ, які у тісній зв’язці з МЗС РФ та спецслужбами РФ провадили міжнародну діяльність в рамках просування ідеології «русского міра» загалом та безпосередньо курували український напрямок активності МП”, – наголосив архієпископ ПЦУ.

Читайте також:
Концепція “Русского міра” – злочинна антихристиянська єресь:
заява провідних теологів та ієрархів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна