Росія виходить з Ради Європи

Віцеспікер російської Держдуми Петро Толстой заявив, що вручив генеральному секретарю Ради Європи лист глави МЗС РФ Сергія Лаврова про вихід Росії з Ради Європи.

Про це Толстой написав у своєму Telegram-каналі 15 березня, повідомляє “Європейська правда”.

Толстой заявив, що Росія виходить із Ради Європи “з власної волі, це виважене та обдумане рішення”.

Варто зазначити, що у вівторок ввечері Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) розглядатиме резолюцію, у разі затвердження якої буде розпочато процедуру повного виключення Росії із Ради Європи через війну, яку РФ розв’язала проти України.

Толстой заявив, що рішення про вихід було прийнято “в розпал чергової антиросійської дискусії в ПАРЄ, результатом якої може стати чергова брехлива русофобська резолюція, яка ґрунтується на домислах, що не мають жодного стосунку до реальності”.

Також Толстой додав, що Росія не планує сплачувати щорічний внесок до Ради Європи.

При виході з Ради Європи Росія денонсує Європейську конвенцію про права людини, заявив голова міжнародного комітету Держдуми Леонід Слуцький.

За Статутом Ради Європи юридично припинення членства відбудеться лише у кінці поточного фінансового року, тобто 31 грудня.

Читайте також:
Росія анонсувала вихід з Ради Європи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна