Рада ухвалила 16 законів для оборони і воєнного часу, – В’ятрович

Народний депутат від “Європейської солідарності”, боєць тероборони Києва Володимир В’ятрович розповів про рішення, які Верховна Рада ухвалила на засіданні 15 березня.

За словами нардепа, нині був день виконання не лише громадянських, але й депутатських обов’язків. Короткий підсумок парламентської роботи:

  • Верховна Рада ухвалила 16 законів, які дозволять посилити нашу оборону та організувати життя країни в умовах війни.
  • Воєнний стан продовжено ще на місяць – до 25 квітня.
  • Розширили на час воєнного стану повноваження поліції – поліцейські зможуть залучатися до завдань територіальної оборони, займатися військовополоненими, розмінуванням тощо.
  • Гарантували освітянам право на збереження робочого місця і заробітної плати, а учням та студентам – на здобуття освіти, де це можливо і в тих формах, які можливі під час війни.
  • Загалом же трудові відносини переводяться на воєнні рейки – робочий тиждень може становити до 6 днів і 60 годин, в разі потреби роботодавці можуть відмовити працівнику у щорічній відпустці, призупиняти виплату зарплати чи взагалі трудові відносини.
  • Закон про службу військового капеланства набуде чинності вже зараз, а не влітку, як планувалося.
  • Збільшили загальну чисельність прикордонників, у т.ч. військовослужбовців.
  • Дозволили уряду і місцевій владі гнучко використовувати кошти державного бюджету, перш за все – на потреби оборони.
  • Збільшили на 67 мільярдів гривень видатки на закупівлю і модернізацію озброєнь. Це британський кредит для озброєння наших ВМС.

“Відсіч російській агресії потребує максимального напруження зусиль усієї країни, кожного з нас. Найближчі тижні і місяці будуть важкими. Але ми обов’язково вистоїмо і переможемо”, – написав В’ятрович у фейсбуці.

Нагадаємо, на цьому ж засіданні Рада припинила депутатські обов’язки нардепа Іллі Киви.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про колабораціонізм

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна