Більшість українців не готові віддавати окуповані РФ Крим та Донбас, – соціологія

86% українців вважають, що Україна має використовувати всі можливості для повернення окупованих територій Донбасу. 80% виступають за такі ж повні зусилля щодо повернення Криму.

Про це свідчить опитування соціологічної групи “Рейтинг”, яке провели 12-13 березня.

Підтримку деокупації Донбасу та Криму висловлюють жителі всіх регіонів нашої країни, і вона помітно зросла з моменту нападу Росії на Україну 24 лютого.

У 2020 році 73% українців підтримували повернення окупованих територій Донбасу усіма можливими способами – тепер 86%. У випадку з Кримом підтримка зросла ще більше – у 2020 році лише 68% підтримували всі зусилля для деокупації півострова, тепер 80%.

Однозначне повернення окупованих українських територій традиційно сильніше підтримує молодь віком від 18-35 років: Донбас – 88% і Крим 82%. Однак сильного розриву з іншими віковими категоріями опитуваних немає, для прикладу серед українців 51+ ці показники становлять 83% і 79% відповідно.

Аудиторія опитування: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 1200 респондентів. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews – телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера). Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,8%.

 Читайте також:
91% українців підтримують дії Володимира Зеленського, 70% – упевнені в перемозі України, – соціологія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна