“НАТО захищатиме вантажі зі зброєю Україні від росіян”, – Данілов

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов запевнив, що НАТО захищатиме свої вантажі зі зброєю в Україні від можливих атак російських загарбників.

Про це він сказав в ефірі національного телемарафону, пише “Українська правда“.

Данілов процитував генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга.

“Столтенберг зробив заяву: якщо хоч один снаряд, хоч одна куля потрапить у конвой, який вони сьогодні доставляють – вони будуть вважати це порушенням п’ятої статті [Північноатлантичного договору], яка є на сьогоднішній день у країнах НАТО”.

“Подивимося, якщо це станеться, як вони будуть на це реагувати”, – додав секретар РНБО.

Він також висловив переконання, що Росія планує здійснювати подальші збройні напади на країни Східної Європи, й наступним об’єктом російського вторгнення може стати Литва.

Як зауважив Данілов, Україна стримує подальший наступ російських військ на Північноатлантичний Альянс.

“Тому західним партнерам потрібно не припиняти стале постачання Україні сучасної та ефективної зброї”, – наголосив секретар Радбезу, розкритикувавши держави НАТО, які побоюються чинити опір російському агресору.

Читайте також:
Застосування Росією хімічної зброї в Україні може спонукати НАТО втрутитись, – Дуда

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна