Директор розвідки США: У Путіна ймовірно немає чіткої мети війни в Україні

Керівник розвідки США Вільям Бернс припускає, що Росія зараз погоджується на якісь переговори з Україною задля тактичної вигоди, тому що стійкої, незмінної мети в цій війні у Путіна немає.

Як повідомляє ABC News, про це він сказав у виступі в комітеті Сенату з розвідки 10 березня.

“З огляду на те, як діяв Путін раніше, і що він вважає неприпустимим зробити щось, що може виглядати як слабкість, що треба поступитися чи визнати помилки, – це, мабуть, непевна авантюра”, – сказав Бернс.

Посадовець зазначив, що паралельно Путін створює у своїй країні “пропагандистську бульбашку”, але навряд чи в нього вийде повністю ізолювати росіян від звісток про реальний стан справ як із війною, так і з російською економікою.

Бернс вважає, що США важливо серйозно сприймати ризик потенційного застосування Росією хімічної зброї – як “під фальшивим прапором” (інсценування), так і безпосередньо.

“Як вам усім добре відомо, це частина російської методички. Вони вже застосовували хімічну зброю проти власних громадян, вони щонайменш заохочували це в Сирії і не тільки. Тому до цього варто поставитися серйозно”, – зазначив очільник розвідки.

На думку Бернса, в даному випадку Заходу вдалося правильно підготуватися до інформаційних стратегій РФ і заздалегідь підірвати пропагандистські розрахунки Кремля, продемонструвавши світу, хто є агресором, пише “Українська правда”.

Читайте також:
США застерігають: Росія близька до застосування хімічної зброї

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна