Росіяни хочуть зайти на об’єкти ГТС України

Російські окупанти хочуть вторгнутися на об’єкти газотранспортної системи (ГТС) України. Через це з’явилася загроза припинення транзиту російського газу до Європи.

Про це повідомляє у ФБ в четвер, 10 березня, “Оператор ГТС України”.

“ОГТСУ повідомляє про спроби російських військових та озброєних угруповань «ЛНР» потрапити на територію компресорних станцій Новопсков Луганської області,  Куп’янськ Харківської області, а також здійснити втручання в роботу об’єктів ГТС”, – йдеться в повідомленні. 

Компанія наголошує, що втручання в технологічні процеси роботи ГТС створює значні ризики для безпеки безперервного транспортування газу споживачам в Україні та Європі, і  може призвести до технологічної катастрофи в регіоні.

“ОГТСУ вимагає, щоб військові та озброєні угрупування негайно покинули території компресорних станцій та припинили будь-які спроби впливати на роботу ГТС”, – додала пресслужба.

Про надзвичайну ситуацію та загрозу, що склалася, компанія повідомила правоохоронні органи, уповноважені органи державної влади, а також ПАТ “Газпром”.

Читайте також:
Чорнобильська АЕС повністю знеструмлена, – “Укренерго”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна