Україна звинуватила ООН у цензурі після розпорядження не називати війною напад РФ

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що йому важко повірити у повідомлення про те, що співробітникам ООН заборонили називати війною напад РФ на Україну, і це було би схоже на цензуру в самій Росії.

Як передає “Новинарня“, про це урядовець написав у твіттері вдень у вівторок, 8 березня.

“Важко повірити, щоб ООН могла запровадити таку ж цензуру, як Кремль зараз впроваджує всередині Росії, забороняючи вживати слова “війна” і “вторгнення” співробітниками ООН.

Закликаю ООН швидко спростувати ці повідомлення, якщо вони неправдиві. Від цього залежить репутація ООН“, – написав Дмитро Кулеба.

Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко у відповідь на ці повідомлення заявив, що ООН – “мертва” організація.

Сьогодні видання The Irish Times повідомило, що Організація Об’єднаних Націй заборонила своїм співробітникам використовувати слова “війна” або “вторгнення” для опису дій Росії в Україні.

Співробітникам ООН рекомендується називати війну “конфліктом” або “військовим наступом”. Крім того, їм заборонили використовувати український прапор у особистих або офіційних облікових записах у соціальних мережах або на вебсайтах.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 13 – 08.03.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна