Данілов описав, як Захід зруйнував кремлівський план “Барбаросса-2022”

Одним із базових розрахунків Кремля під час розробки так званого плану “Барбаросса – 2022” було переконання в традиційній млявості й розгубленості Заходу.

Таку думку висловив у вівторок, 8 березня, секретар Ради безпеки і оборони України Олексій Данілов. 

“Захід всією своєю поведінкою, починаючи з 2007 року, демонстрував безкінечну готовність прогинатися перед російськими вимогами, продавати свої ритуальні «занепокоєння» за газ та нафту, за можливість отримати корупційну синекуру в Газпромі, за спокійне й сите життя. І так було до 2022 року, здавалось, так буде і надалі, але після 24-го лютого для Росії все одразу пішло не за планом. Захід прокинувся, коли опинився на межі втрати всього того, що складає його сутність: цінності, мораль і принципи. Світ згуртувався навколо України і лінія між світлом і темрявою пролягла по лініям українських окопів”, – написав Данілов. 

Він подякував за кожен патрон і голос на захист української держави, а британським, канадським і нідерландським друзям України за їх останню ініціативу щодо створення Міжнародної групи підтримки України.

“Але саме зараз, у цей момент, у цей день, цю хвилину, ми потребуємо максимально швидкої та практичної допомоги, від надання якої залежить українська перемога і не програш Заходу, це питання захисту українського неба – передача бойової авіації і засобів ППО. Від цього залежить, чи буде Росія далі вбивати наших дітей і жінок, наших батьків і літніх людей”, – каже Данілов. 

“Якщо НАТО не хоче або неспроможне «закрити небо» над Україною, ми закриємо його самі, дайте нам зброю, якщо ваша зброя лежить у чохлах”, – додав він.

Читайте також:
Гарячий день ППО ЗСУ: дев’ять збитих повітряних суден РФ і “хет-трик” морпіха

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна