Ворожі танки повертаються з Сумщини в РФ із піднятими стволами, – голова ОВА

Ворожі війська і техніка постійно виходять і повертаються з Сумської області назад в Російську Федерацію. Домовленості про це було досягнуто під час тривалих переговорів, які проводилися щодо обміну полоненими.

Про це вночі в середу, 2 березня, повідомив голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький у фейсбуці.

“Паралельно однією з частин цієї домовленості було те, що зброя, танки, інша техніка виходить, повертається в Росію. Були проведені переговори з керівництвом цього підрозділу, цієї колони, і їхній керівник сказав, що він не збирався і не хоче воювати. Він розуміє, що в Росії потрапить у в’язницю, але прийняв рішення підняти стволи своїх танків і повернутися до країни-агресора. Ми спостерігаємо постійно повернення військ і техніки РФ назад в Росію. Нам це дуже приємно”, – сказав Живицький.

За його словами, на території області ще залишається багато техніки, і вона рухається далі на захід України.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 7 – 02.03.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна