ЄС повністю закриває повітряний простір для літаків РФ

новина доповнюється

Європейський Союз закриває повітряний простір для всіх літаків Росії, включно з приватними літаками олігархів.

Про це повідомила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн близько 18-ї години у неділю, 27 лютого, повідомляє “Інтерфакс-Україна“.

Відповідну заяву вона зробила в неділю в Брюсселі.

“Ми закриваємо повітряний простір ЄС для росіян: ми пропонуємо заборону на всі належні, зареєстровані й такі, що перебувають під контролем Росії, літаки. Ці літаки більше не зможуть приземлятися, злітати або пролітати через територію ЄС“, – заявила фон дер Ляєн.

“Наш повітряний простір буде закритий для всіх російських літаків, включно з приватними літаками олігархів”, – наголосила президентка Єврокомісії.

Окрім того, під заборону діяльності потрапила пропагандистська машина РФ. Державні медіа Russia Today і Sputnik не зможуть поширювати брехню про Путінську війну. Інструменти для заборони “токсичної та шкідливої дезінформації” в процесі розробки.

Також Євросоюз вводить нові санкції проти режиму поплічника Путіна – Олександра Лукашенка. Білоруська економіка зазнає удару по найважливіших секторах.

Читайте також:
Реакція Європи: ЄС обіцяє жорсткі санкції, Путіна засудили навіть його “друзі”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна