Рада закликала виключити Росію з Радбезу ООН

Верховна Рада України закликала виключити Російську Федерацію з Ради безпеки Організації Об’єднаних Націй.

Колективну заяву керівництва парламенту, узгоджену з лідерами всіх проукраїнських парламентських фракцій, зачитав спікер парламенту Руслан Стефанчук та одразу оприлюднила співголова парламентської фракції “Європейська солідарність” Ірина Геращенко.

У зверненні вони закликали країни ЄС і НАТО негайно, вже 26 лютого, закрити небо над Україною, “аби припинити терористичні нальоти російських окупаційних сил”, та виключити РФ із Ради Безпеки ООН і посилити проти неї санкції.

“Закликаємо виключити Російську Федерацію з Радбезу ООН. Країна-терорист не має права там знаходитися і руйнувати самі основи світової безпеки. Закликаємо світ визнати Путіна воєнним злочинцем, посилити санкції не лише проти нього і його фашистського режиму, а проти всіх росіян, які несуть повну відповідальність за свою владу. Вони її обирали, а значить підтримали політику терору проти суверенної України”, – наголосив Руслан Стефанчук.

Він додав, що “Росія повинна понести відповідальність як держава терорист, всі росіяни повинні понести повну відповідальність за свою владу. Путінський режим влаштував в центрі Європи справжню гуманітарну катастрофу, і це має бути покарано”.

Нагадаємо, паралельно з цим стало відомо, що всі країни погодилися відключити Росію від SWIFT.

Увечері 25 лютого Росія вдалася до відвертої брехні в Раді безпеки ООН та заблокувала резолюцію щодо масштабної агресії проти України. Її посол Небензя натомість заявив, що операція з “демілітаризації й денацифікації” України скоро буде завершена.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.