У Києві сталися вибухи біля ТЕЦ-6. Очікується авіаудар

У Києві сталися п’ять вибухів з інтервалом в 3-5 хвилин біля ТЕЦ-6 (одна з найпотужніших теплоелектроцентралей України, підприємство енергетики в Деснянському районі столиці).

Про це близько 20:45 у п’ятницю, 25 лютого, повідомив мер Києві Віталій Кличко.

“Аварійно-рятувальні служби слідують туди. З’ясовуємо деталі”, – ідеться в його повідомленні у фейсбуці.

ОНОВЛЕНО
Після з’ясування деталей перший заступник голови КМДА Микола Поворозник повідомив, що ТЕЦ-6 не пошкоджена і працює у штатному режимі.

Києву загрожує авіаудар, усім терміново слід сховатися в укриття, – попередила в цей час КМДА у Telegram.

Міський голова попередив про те, що наступна ніч буде важка.

“Ситуація зараз для Києва – без перебільшення – загрозлива. Наступна ніч, особливо під ранок, буде дуже складною. Російські війська – впритул до столиці. Військові і правоохоронці знешкоджують у місті диверсійні групи.
У столиці взяті під охорону і особливий контроль мости. На них чергує військова техніка та бійці Збройних сил.
Також обладнують блокпости не тільки на основних в’їздах у місто, встановлюють блоки на мостах і на в’їздах, що перекривають рух біля стратегічних об’єктів у столиці. Влада робить це для захисту Києва.
Для оборони столиці від агресора, який насувається, вже на 100% укомплектована 112-та бригада територіальної оборони Києва. Зараз ми вирішуємо питання про створення додаткових підрозділів захисників Києва”, – сказав мер у зверненнях.

Він нагадав: “Якщо ви бачите на будівлях, тротуарах чи зелених зонах так звані мітки, то одразу сповіщайте про них правоохоронців чи муніципальну охорону. Або самі зафарбовуйте чи засипайте землею. Це можуть бути хрестики, кола, нанесені фарбою, для коригування вогню ворога”.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 2 – 25.02.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна