Окупанти в Криму прийшли з обшуком до делегата Курултаю через коментар 2017 року в соцмережах

Російські силовими в окупованому Криму підставою для обшуку у делегата Курултаю кримськотатарського народу Едема Дудакова назвали його коментар у соцмережах.

Про це в четвер, 17 лютого, повідомила адвокатка Еміне Авамільова, передає “Радіо Свобода”.

“Підставою для обшуку стало нібито екстремістське висловлювання у вигляді коментаря Едема Дудакова у 2017 році під посадою якогось користувача соціальних мереж”, – розповіла юристка.

За її словами, що саме було сказано у коментарі невідомо. Адвокати сподіваються дізнатися про це після безпосереднього спілкування як із самим Дудаковим, так і з російськими силовиками.

Авамільова додала, що під час обшуку у Дудакова вилучили кілька гаджетів, зокрема телефони та носії інформації.

Про обшук у Дудакова вранці у четвер, 17 лютого, повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

За його словами, “Дудаков – один із безстрашних публічних викривачів цілеспрямованого знищення російськими окупантами Ханського палацу в Бахчисараї“.

За словами адвоката Едема Семедляєва, після обшуку Дудакова відвезли до відділення поліції Бахчисараю, проте його до підзахисного не пустили.

Читайте також:
Московський патріархат знову благословляв військові кораблі окупантів у Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна