Португалія приєднується до Сил швидкого реагування НАТО

Цьогоріч Португалія братиме участь у Силах реагування НАТО (NRF) – багатонаціональних об’єднаних силах високої готовності, здатних забезпечити швидку військову відповідь на кризу, що виникає.

Про це повідомляє Euractiv у вівторок, 15 лютого.

“Відповідно до міжнародних зобов’язань, взятих перед НАТО, у 2022 році Португалія братиме участь у Силах реагування НАТО (NRF), які знаходяться під командуванням Верховного головнокомандувача об’єднаних сил НАТО в Європі (SACEUR)”, – йдеться у відповіді Міністерства оборони країни на запит агентства Lusa.

Як зазначається, до складу Сил реагування НАТО входить Спільна оперативна група дуже високої готовності (VJTF), яка може бути готова до реагування протягом семи днів.

У міноборони країни додали, що «кошти, виділені Португалією для VJTF на 2022 рік, можуть бути використані НАТО, у разі активації, повністю або частково, залежно від типу місії, яка буде виконана».

Читайте також:
У НАТО підвищили бойову готовність сил швидкого реагування через загрозу Росії, – Die Welt

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна