Байден виступить зі зверненням щодо України

Президент США Джозеф Байден виступить зі зверненням щодо безпекової ситуації довкола України.

Про це повідомила речниця Білого дому Джен Псакі у твіттері.

Звернення Байдена заплановане на вівторок, 15 лютого, о 22:30 за київським часом.

“Виступ президента стосуватиметься останніх оновлень щодо подій довкола України, не оголошення якоїсь нової політики. Він говоритиме про поточну ситуацію, про кроки, які ми вже здійснили і які готові здійснити, про те, які ставки зараз для США і світу та як це може вплинути на нас тут, всередині країни”, – зазначила Псакі.

Раніше сьогодні держсекретар США Ентоні Блінкен провів телефонну розмову з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим. Деталей її змісту американська сторона не розкривала, передає “Європейська правда”.

МЗС РФ зі свого боку зазначило, що дзвінок відбувся з ініціативи США. У комюніке заявляють, що Лавров наголосив на необхідності продовжити діалог щодо так званих “гарантій безпеки”, яких вимагає Росія, а також скаржився на “агресивну риторику, яку нагнітає Вашингтон і його найближчі союзники”.

Читайте також:
Ми публікуємо розвіддані, щоб відвернути війну, а не почати її, – радник Байдена

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна