“Послабте зашморг на шиї України”: переобраний президент ФРН Штайнмаєр звернувся до Путіна

Франк-Вальтер Штайнмаєр, вдруге обраний президентом Німеччини, закликав російського лідера Володимира Путіна терміново розпочати мирне врегулювання конфлікту навколо України.

Відповідну заяву глава ФРН зробив у неділю, 13 лютого, після того, як Федеральні збори переобрали його на посаду президента країни, передає “Німецька хвиля”.

“Я звертаюсь до президента Путіна. Послабте зашморг на шиї України, шукайте разом з нами шлях, який збереже мир у Європі”, – заявив Штайнмаєр.

Президент Німеччини попередив про серйозність загрози: “Ми перебуваємо у небезпеці військового конфлікту, війни у Східній Європі”.

“Відповідальність за це несе Росія”, – підкреслив він.

Нагадаємо, вперше Франк-Вальтер Штайнмаєр був обраний президентом Німеччини 17 березня 2017 року. Перед тим він із 2013 року очолював МЗС ФРН. Крім іншого, Штайнмаєр запропонував “формулуУкраїна погодилася розглянути “формулу Штайнмаєра” ще в липні, – документ” для врегулювання на Донбасі.

Читайте також:
Німеччина всупереч санкціям постачає РФ товари подвійного призначення, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна