У Києві з оборонного підприємства викрали обладнання для літаків сімейства “СУ”

У Києві з оборонного підприємства викрали обладнання, яке використовується в літаках сімейства “СУ”.

Про це йдеться в п’ятницю, 11 лютого, у заяві державного концерну “Укроборонпром”.

“В ніч з 8 на 9 лютого 2022 року з одного з цехів АТ «Київський завод “РАДАР” невстановленими особами викрадено окремі блоки радіоелектронного обладнання, яке використовується в літаках сімейства “СУ”, найбільше яких є на озброєнні в РФ. Сума завданих підприємству збитків уточнюється”, – ідеться у повідомленні.

В Укроборонпромі зазначили, що злочинці ретельно готували крадіжку та вчинили її, “незважаючи на посилені підприємством заходи з технічної захищеності”.

За даним фактом зареєстровано кримінальне провадження та проводиться досудове розслідування під процесуальним керівництвом офісу генерального прокурора.

“Державний концерн “Укроборонпром” та АТ “Київський завод “РАДАР” надають всебічне сприяння правоохоронним органам у розслідуванні цього кримінального правопорушення та інших фактів незаконного проникнення на територію підприємства, що мали місце раніше”, – підкреслили в Укроборонпромі.

Читайте також:
СБУ викрила схему ввезення в Україну електротехнічного обладнання російського підприємства зі санкційного списку РНБО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна