Фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA оголосив цьогорічну тему

19-ий Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA оголосив тему: “Новий прекрасний світ”.

Покази триватимуть 25 березня – 3 квітня 2022 року у гібридному форматі — одразу на кількох локаціях Києва та онлайн.

Фестиваль буде присвячений новим викликам, які виникли на тлі глобальних технологічних змін. А також тим, що спричинила пандемія COVID-19.

“Як будуть виглядати міста та країни майбутнього? Які нові права людини нам слід обговорити? І чи можливо пояснити штучному інтелекту чи алгоритму саму концепцію прав людини? Які професії замінять машини та штучний інтелект? Касир(к)и? Кур’єр(к)и? Перекладачі/-ки? Хто наступний? Що ще треба вміти, щоб стати затребуваним/-ою у новому світі? Ким мріятиме стати дитина, народжена сьогодні? Які глобальні зміни можуть спіткати людство, якщо авторитаризм укорениться навіть у найдемократичніших державах? І якщо прихильники авторитарного врядування застосують найновіші технології для цивілізаційної перебудови світу? І що має зробити сьогодні кожен та кожна з нас, аби врятувати світ від зазіхань на демократичні цінності й права людини? Усі ці питання окреслюють теми, з якими працюють фільми, відібрані до фестивальної програми”, – повідомляють організатори.

Нагадаємо, головний приз національного конкурсу Docudays UA-2021 здобула картина “Земля Івана” Андрія Лисецького.

Читайте також:
Фронтові історії трьох жінок. На фестивалі Docudays UA покажуть фільм “Вона та війна”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна