Данія готова надати Україні військову допомогу

Данія готова надати Україні військову допомогу, деталі якої обговорюються наразі.

Про це заявила прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен на спільній з канцлером ФРН Олафом Шольцем пресконференції перед їх переговорами в середу, 9 лютого, в Берліні, повідомляє “Укрінформ”.

Фредеріксен назвала “неприйнятною” агресивну поведінку Росії. Вона зазначила, що уряд Данії чітко дав зрозуміти Україні, що хоче надати пряму допомогу: як гуманітарну, але “потенціально також на військовому рівні”.

“З нашого боку немає принципових зауважень, супротиву проти надання військової допомоги”, – сказала глава датського уряду.

Наразі, за її словами, проводяться консультації щодо цього, Міністерство оборони Данії проводить сьогодні нараду, на якій обговорюють конкретні запитання з боку української сторони. Вона уточнила, чи то йдеться про надання озброєнь, чи іншу форму допомоги.

Прем’єр-міністр також підкреслила готовність її країни “активно допомогти Україні в питанні кіберзахисту”.

Читайте також:
У парламенті Нідерландів виступили за надання Україні оборонної зброї

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна