Парламент Японії ухвалив резолюцію на підтримку України

Нижня палата парламенту Японії у вівторок, 7 лютого, ухвалила резолюцію, яка засуджує будь-які спроби змінити статус-кво України силою. У документі підкреслено позицію Японії щодо послідовної підтримки суверенітету та територіальної цілісності України.

Про ухвалення резолюції повідомляє Kyodo News.

У резолюції Палати представників Японії наголошується, що Токіо “серйозно занепокоєний і завжди з українським народом, який сподівається на стабільність своєї країни та регіону”.

“Зміна статус-кво силою будь-якою країною ніколи не є прийнятною”, – йдеться у документі.

Парламентарі закликали зацікавлені країни якнайшвидше відновити стабільність у районах навколо України за допомогою дипломатії. Також вони звернулися до уряду прем’єр-міністра Фуміо Кісіди зробити все можливе для досягнення миру.

“Ми наполегливо закликаємо уряд втілити наші надії, співпрацювати з міжнародною спільнотою, використати всі дипломатичні ресурси та зробити все можливе для ослаблення напруженості в Україні та якнайшвидшого досягнення миру”, – йдеться у резолюції.

Раніше на віртуальній зустрічі прем’єр Японії Фуміо Кісіда та президент США Джо Байден домовилися спільно працювати над стримуванням дій Росії щодо України.

Читайте також:
Посол США заявив про підтримку територіальних претензій Японії до РФ щодо Курил, згадавши Крим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна