Португалія спростила правила в’їзду для щеплених громадян України

Віднині Португалія не вимагатиме в громадян України негативного результату ПЛР-тесту для в’їзду повітряним шляхом. Достатньо буде пред’явити COVID-сертифікат, який визнають в Євросоюзі.

Про це інформує офіційний сайт для туристів Visit Portugal.

Уряд Португалії ухвалив нове правило на засіданні 3 лютого відповідно до останніх рекомендацій ЄС.

Воно поширюється лише на подорожувальників, які прибувають літаком та морем – їм також потрібно заповнити онлайн-форму не раніш як за 96 годин до прибуття.

Раніше для в’їзду в Португалію, крім підтвердження вакцинації, потрібно було обов’язково пред’явити негативний ПЛР-тест, зроблений не раніш як за 72 години, або антиген-тест, зроблений не раніш як за 48 годин до прибуття в країну.

В’їзд до курортів Мадейри та Азорських островів регулюється окремо і онлайн-форми, які дозволяють їхнє відвідування, відрізняються.

За весь час пандемії у понад десятимільйонній Португалії виявили майже три млн хворих на COVID-19, з них понад 20 тисяч померли. Майже 90% населення країни повністю вакцинувалися проти коронавірусу.

Читайте також:
Рада ЄС змінила рекомендації для подорожей в умовах епідемії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна